Presidenta de la Fundació DAINA

Direcció i Gestió del Projecte VINCLES  


El recorregut de la Sílvia Serra en el món del proteccionisme animal comença els anys 80, amb un primer acostament a la protectora d’animals de Mataró. El seu amor pels animals i el seu inconformisme per acceptar les condicions de vulnerabilitat tan física com legal en la que es troben els animals abandonats, la converteixen aviat en una activista incondicional.

L’any 2001 asumeix la presidència de la Societat Protectora d’animals de Mataró, i sota la seva direcció aquesta entitat pren força, convertint-se en una de les protectores d’animals més exemplars de tot l’estat: incorpora la veterinària a refugis, vetlla pel benestar a les instal·lacions, incorpora la figura del padrí i les mainaderes per a cadells, i desenvolupa estratègies de comunicació i captació de recursos, treient a la llum pública la realitat de l’abandonament.

L’any 2010, la Sílvia Serra i el seu equip, promouen el naixement de la Fundació Daina, amb el somni de poder portar més enllà d’una gossera local la protecció dels animals i la natura. La principal finalitat d’aquest projecte és posar de relleu que els animals, i en especial els abandonats, tenen un enorme potencial per desenvolupar un paper social i d’ajuda a col·lectius socials desfavorits, acabant amb el mite de que els animals abandonats només són un destorb i una despesa…